Aanbrengen slijtlagen

Een langere levensduur voor uw verharding

Hoogmartens is gespecialiseerd in het aanbrengen van slijtlagen (oppervlakbehandeling). Bij een oppervlakbehandeling wordt met een bitumineus bindmiddel steenslag of split op de weg aangebracht. Een aantal voordelen bij het toepassen van oppervlakbehandelingen zijn:

  • De levensduur van het behandelde oppervlak wordt langer. Een oppervlakbehandeling voorkomt schade als gevolg van het indringen van vocht, voorkomt rafelen, verouderen en slijtage van asfaltverharding door gebruik.
  • De onderhoudskosten zijn gering ten opzichte van andere onderhoudsmethoden.
  • Betere veiligheid doordat dooizouten op een behandelde weg niet snel worden weggereden.
  • Een beter zicht in het donker door een verstrooiing van het licht in de oppervlaktextuur van de sluitlaag.
  • Is estetisch een meerwaarde voor de omgeving.

Duurzame, snelle en efficiënte onderhoudstechniek
De meeste bekende toepassing is het onderhoud van wegen. Omdat een slijtlaag de levensduur van uw asfaltverharding relatief goedkoop verlengt. De levensduur van een rijweg kan wel met 5 tot 10 jaar worden verlengd. Sleutelwoord hierbij is tijdig onderhoud. Voordat er scheuren optreden en water en dooizouten kunnen binnendringen in de onderlaag is onderhoud met oppervlakbehandeling een kostenvriendelijke en effectieve maatregel. Tevens kan deze onderhoudstechniek in een snelle doorlooptijd en met weinig hinder voor de omgeving worden toegepast. Tijdig een oppervlakbehandeling toepassen levert dus geld en tijdwinst op. Tevens betekent goed onderhoud van wegen dat er fors minder CO2 wordt uitgestoten. Vooral omdat milieubelastende maatregelen worden uitgesteld.

Esthetisch
Slijtlagen hebben ook esthetische troeven. Daarom dat hun toepassingsgebied verder reikt dan een onderhoudstechniek voor wegen. Naast de conservering van de asfaltconstructies heeft een slijtlaag een uitermate hoge visuele waarde. De kleur en vorm van de steenslag blijven immers volledig zichtbaar.


Daarom is een slijtlaag uitermate geschikt om visuele effecten te bereiken. Denk maar aan suggestiestroken in een bepaalde kleur. Een voetpad in uw huisstijl op uw parkeerterrein. Een wandelpad met natuurlijke uitstraling in een park of bos.

SAMI en vloeistofdichte verhardingen
SAMI staat voor Stress Absorbing Membrane Interlayer. Een bitumen dat een scheurremmende laag creëert tussen twee lagen asfalt of een laag asfalt en een laag beton. De perfecte buffer voor als we een betonnen weg overlagen met asfalt. Het eindresultaat is een duurzamere asfaltverharding. We kunnen met een SAMI ook een vloeistofdichte laag creëren, hetgeen dan weer nieuwe mogelijkheden schept voor vloeistofdichte terreinen. We kunnen zo onze asfaltverhardingen vloeistofdicht aanbrengen en afwerken conform de milieuwetgeving. Ook kunnen we de certificering en het proces daaromheen verzorgen. Zo creëren we een vloeistofdichte vloer die de bodem beschermt tegen schadelijke en bodemvervuilende stoffen

NEN 12271 CE-gecertificeerd
Het aanbrengen van onze slijtlagen doen wij NEN 12271 CE-gecertificeerd.

Soorten bestrijking

2/4 porfier omhuld
maasgrind 2/4
dubbellaags 7/10 4/7 porfier
dubbellaags 7/10 4/7 maasgrind
dubbellaags 4/7 2/4 porfier
4/7 porfier r.l.
4/7 porfier omhuld
4/7 maasgrind
4/7 kwarts
2/4 porfier r.l.
2/4 rood
dubbellaags 7/10 4/7 7/10 maasgrind 4/7 omhuld

Waarom Hoogmartens?

1
55 jaar ervaring

Wij van Hoogmartens bestaan sinds 1963. Dat is meer dan 55 jaar ervaring in alles wat te maken heeft met infra en wegenbouw. Dat is meer dan een halve eeuw productkennis, advies, coördinatie en uitvoering.

2
Eigen mensen, eigen machines

We kiezen er resoluut voor om met eigen ploegen te werken. Voor het aanbrengen van slijtlagen beschikken we over twee gecertificeerde ploegen die niets anders doen dan het plaatsen en onderhouden van slijtlagen. Zo houden we al onze kennis in eigen huis, hebben we de controle over onze doorlooptijden en deadlines en zijn we zeker van de eindkwaliteit.

3
Totaaladvies

We doen alles: asfalt, beton, slijtlagen aanbrengen én bestrating. Dat maakt dat we voor u perfect de mogelijkheden kunnen schetsen van elk materiaal. En u een duidelijk overzicht bieden van de voor- en nadelen. Niet alleen over de meest geschikte slijtlaag. Maar ook over de combinatie met andere materialen. Bij ons bent u zeker van de juiste oplossing.

4
Totaaloplossing

Advies is altijd de eerste stap. Wat daarna volgt, is afhankelijk van uw project. Maar als Hoogmartens willen we u een totaaloplossing aanbieden. Voor alle stappen tot en met de oplevering heeft u één aanspreekpunt en één partij waarbij u alles kan neerleggen.

Vragen over hoe wij u kunnen helpen?

Aarzel niet.

Realisaties

Benieuwd naar de veelzijdigheid van onze dienstverlening? Hier ontdekt u alvast enkele uiteenlopende infra-projecten waar we bijzonder trots op zijn.