1 november 2021

Allgrounders van Hoogmartens aan de slag in Center Parcs Het Heijderbos

Allgrounders van Hoogmartens aan de slag in Center Parcs ‘Het Heijderbos’

 Center Parcs Het Heijderbos ligt in het meest noordelijke puntje van Limburg, in een bosrijke vallei dichtbij Nijmegen. Het park beschikt over onder meer een indoor jungle-speelparadijs waar de gasten van het ene avontuur in het andere stappen. Eerder dit jaar waren het echter de allgrounders van Hoogmartens die naar Het Heijderbos kwamen, voor flink wat aanpassingswerken.

Maarten Visscher, uitvoerder bij Hoogmartens, had de verantwoordelijkheid voor het project in Center Parcs. “We werden aanvankelijk ingeschakeld voor een volledige upgrade van de entreezone. Maar naarmate het werk vorderde, werd ons gevraagd om ook andere zaken vast te pakken. Hierdoor werd onze opdracht een mooi totaalproject.”

Zeer grondige vernieuwingen

Aan de check-in zone van Center Parcs is het vaak een drukte van jewelste. Zeker op maandag en vrijdag, de wisseldagen waarop heel wat gasten het park verlaten en nieuwe vakantiegangers arriveren. De ontvangstzone van Het Heijderbos was aan een grondige vernieuwing toe, inclusief de in- en uitrijwegen.

Maarten Visscher: “het park werd slechts drie weken gesloten wegens een totaal renovatie van het gehele park. Gezien dit zéér korte tijdsbestek waren wij al een week vóór de sluiting gestart met het aanleggen van een nieuwe uitrijweg. Een hele klus, waarbij we het terrein op sommige plaatsen tot drie meter moesten verhogen en het op andere plekken moesten verlagen. We hebben funderingen aangebracht, kabels gelegd, riolering, twee lagen asfalt, kortom: álles wat komt kijken bij de aanleg van een nieuwe omgeving. Vervolgens hebben onze mensen de check-in zone aangepakt. Die moesten we uitbreiden van twee naar vier inrijstroken. Een werk dat ook heel wat voorbereiding vroeg, zoals het kappen van een aantal bomen, graafwerken, enz. Daarna hebben we ook hier funderingen gelegd en de volledige ontvangstzone voorzien van nieuwe asfaltlagen. Om de check in zone een frissere uitstraling te geven werden er nieuwe luifels geplaats, wij hebben hiervoor ook de gewapende betonnen fundering gerealiseerd”

Het team van Hoogmartens was al aan de slag aan de check-in zone, toen gevraagd werd om ook de bestaande asfaltwegen in het park zelf onder handen te nemen.

Maarten Visscher: “Die paden waren behoorlijk verouderd en aan herstelling toe. We hebben alle slechte plekken gefreesd, voorzien van asfalt en vervolgens in heel het park een nieuwe deklaag aangebracht. Dat was vanzelfsprekend vertrouwd werk voor ons, maar we moesten dit wel binnen de tijdslimiet van die drie weken realiseren. Gezien er meerdere bouw- en renovatieaannemers tegelijk aan de slag waren en het wegennetwerk van 6 kilometers niet volledig afgesloten kon worden was dit wel een logistieke uitdaging.”

Flexibiliteit en échte samenwerking

Karel Post is Project & Construction Manager bij Center Parcs. Hij is uitermate tevreden over het resultaat van de werken en eveneens over de flexibiliteit waarmee Hoogmartens alles heeft aangepakt.

“De beslissing om ook de wegen in het park opnieuw te asfalteren was vrij laat gevallen, maar dat was geen enkel probleem voor Maarten en zijn team. Zij hebben zeer snel ingespeeld op onze vragen en alles perfect uitgevoerd. De coördinatie verliep vlekkeloos, de communicatielijnen waren kort en zij zaten echt bovenop het werk. Om de paar dagen was er werkoverleg en werd een stand van zaken gegeven. Er werd gekeken naar de volgende stappen en naar de zaken waar dan zeker rekening mee moest gehouden worden. Niet onbelangrijk als er meerdere aannemers tegelijk aan het werk zijn.”

Ook Maarten Visscher is enthousiast over de samenwerking met opdrachtgever Center Parcs. “Als wij een vraag hadden over de uitvoering, was er altijd onmiddellijk iemand beschikbaar om ter plaatse te komen kijken en te overleggen. Er werd ook echt samengewerkt. Hadden zij bijvoorbeeld een bepaalde aanpak voor ogen, maar dachten wij dat het beter anders kon, dan werd daar over gepraat en kwamen we samen tot de beste oplossing. Het is top als je op die manier kan werken en een mooi project kan neerzetten.”

 

 

 

CONTACT

Heeft u een vraag voor Hoogmartens?