11 maart 2022

Calculatie en werkvoorbereiding: de basis van iedere opdracht.

Sjors zit ruim 20 jaar in het vak en werkte, voordat hij bij Hoogmartens begon, voor een ander aannemingsbedrijf. “Tom Hoogmartens, de CEO van onze groep, had mij samen met de toenmalige directeur van Hoogmartens Nederland benaderd”, vertelt Sjors. “Of ik er iets voor voelde om bij hen aan de slag te gaan? Ik had al heel wat ervaring in de sector en zag het als een uitdaging om in een nieuw bedrijf te starten en daar iets op te bouwen. Mijn antwoord aan Tom was dan ook: ja!”

Hoogmartens is de voorbije vijf jaar geëvolueerd van een klassiek wegenbouwbedrijf naar een onderneming die een brede waaier van infrastructuurwerken uitvoert in verschillende sectoren. Die diversificatie gebeurde zowel in België als in Nederland.

Sjors: “Die nieuwe marktbenadering hebben we inderdaad ook in Nederland doorgetrokken. Aanvankelijk waren we vooral actief als aannemer voor onderhoudswerken, maar zeer snel werden we een allround infra-bedrijf. Dat bracht heel wat veranderingen met zich mee, maar voor mij persoonlijk betekende het eigenlijk geen grote aanpassing. Ik was vanuit mijn achtergrond vertrouwd met het allround-gebeuren. Dat was dus zeker een voordeel.”

Hoogmartens Nederland en België trachten elkaar over de grens heen te versterken. Bijvoorbeeld door kennis te delen, of door gezamenlijk materieel te gebruiken. Werkt de afdeling Calculatie vaak samen met collega’s langs de andere kant van de grens?

Sjors: “Ik heb regelmatig contact met de betonafdeling in België, en ook met Ben Gorssen die verantwoordelijk is voor het inkoopbeleid. Maar al bij al blijven de contacten toch veeleer beperkt. We opereren hoe dan ook op twee verschillende markten, met andere klanten en andere leveranciers. We werken met hetzelfde ERP-pakket als in België, maar met een eigen calculatiesysteem dat specifiek afgestemd is op de Nederlandse markt.”

 

Versterking

Hoogmartens Nederland doet het zeer goed. De basis van iedere opdracht is een correcte calculatie en een degelijke werkvoorbereiding. Veel projecten in uitvoering , betekent dus ook veel werk op kantoor. Sjors kreeg er daarom deze maand een junior calculator bij, Remco Witte. Hij volgde de Mbo-opleiding Infrastructuur in Roermond en ging vervolgens aan de slag in de wegenbouw.

Remco: “Ik ben gestart als grondwerker en dus goed vertrouwd met het buitenwerk. Na enkele jaren in de uitvoering was ik toe aan een volgende stap in mijn loopbaan en ben ik via een detacheringsbureau bij Hoogmartens terechtgekomen.”

Van de buiten- naar de binnendienst, dat zal toch wel aanpassen zijn?

Remco: “Dat is inderdaad een hele stap en er komen dan ook een pak nieuwe dingen op mij af. Er valt nog veel te leren, maar gelukkig heb ik mijn ervaring van de uitvoering.”

Op de afdeling calculatie en werkvoorbereiding is er steevast werk zat. Maar we zijn benieuwd hoe Sjors en Remco hun leven buiten kantoor zoal invullen.

Sjors: “Mij vind je in de vrijetijd vooral in het bos en op het voetbalveld. Ik ben een actieve mountainbiker en ook al bijna 40 jaar lid van Belfeldia, de voetbalclub van Belfeld in de gemeente Venlo. Ik heb een geel-zwart hart, de kleuren van de club, werk mee als vrijwilliger en organiseer onder meer het jeugdvoetbaltoernooi.”

Remco heeft eveneens een sportieve kant, maar durft het ook wel rustiger aan doen.

“Ik hou van zwemmen en snowboarden, maar je kan mij ook vinden voor de tv, rustig wat series kijken, op festivals of als het goed weer is op een terrasje.”

 

Calculatie en werkvoorbereiding zijn dankzij Sjors en Remco duidelijk in stevige handen bij Hoogmartens BV.

 

CONTACT

Heeft u een vraag voor Hoogmartens?