11 november 2020

Gemeente Horst aan de Maas bouwrijp maken Beatrixstraat Sevenum.

In de gemeente Horst aan de Maas was de opdracht om een tweedelig hoofdriool aan te leggen om hemelwater en riool van elkaar te kunnen scheiden. Het watersysteem moet tegenwoordig plotselinge pieken in wateraanvoer, bijvoorbeeld door extreem zware neerslag, kunnen opvangen. Het hemelwater wordt zoveel opgevangen zodat kwetsbare gebieden niet onnodig worden belast tijdens warme periodes en de bodem niet uitdroogt.

Gemeente Horst aan de Maas ‘Paul Heldens’

,,Hoogmartens won de meervoudige aanbesteding en werd uitgenodigd omdat ze de laatste tijd al meerdere opdrachten binnen de gemeenten naar tevredenheid hadden gerealiseerd. Daar is niets in veranderd. Het terrein is netjes conform bestek bouwrijp gemaakt door de mensen van Hoogmartens.”

Een extra compliment is er voor de wegenbouwers die het werk buiten hebben gerealiseerd. Een riool aanleggen vergt nogal wat inspanning van de vakmensen die in weer en wind hun werk moeten doen. ,,De toezichthouder had toestemming om rechtstreeks met de voorman te communiceren, dat kwam de communicatie en vooral de voorgang ten goede. De oplevering van de gronden had een week vertraging, maar ondanks de kleine tegenslag is er niets aan de planning veranderd. Er werd heel goed gecommuniceerd met de opdrachtgever. Hoogmartens zal in de toekomst zeker een uitnodiging blijven ontvangen vanuit de gemeente.”

CONTACT

Heeft u een vraag voor Hoogmartens?