23 juni 2020

Hoogmartens hijst zich hoog in het zadel van brede infrastructuurwerken

In het Nederlands-Limburgse dorp Baarlo vinden paardenliefhebbers hun weg naar Stal Hendrix, een internationaal gerenommeerde stoeterij. Het bloeiende familiebedrijf bestaat uit onder meer een trainingscenter voor springpaarden, een hengstenstal en een fokkerij. Stal Hendrix is gesitueerd op een prachtige locatie en gebouwd rond de oude boerderij van de familie. Vorig jaar werd beslist om een aantal aanpassingswerken uit te voeren op het domein. Bij het zoeken naar een geschikte aannemer viel de keuze op Hoogmartens.

Tim Hendrix, derde generatie binnen het bedrijf en zelf op het hoogste niveau actief als ruiter, licht enthousiast de aard van de werken toe.

Tim Hendrix: “Wij beschikken in totaal over 45 stallen. 30 hiervan gebruiken we voor onze eigen paarden, 15 stallen worden verhuurd. Door dit toch wel hoge aantal, rijden hier behoorlijk wat vrachtwagens aan en af, maar stelden we vast dat onze aanrijroute niet ideaal was. We beslisten om de weg te verleggen en de paden te verbreden, zodat vrachtwagens efficiënter op het bedrijf konden komen. Hoogmartens heeft ons geholpen om te bepalen hoe we de inrichting konden verbeteren. Tegelijkertijd hebben we ook samen nagedacht over een mooie uitstraling. Het resultaat is een nog fraaiere integratie van het bedrijf en de boerderij.”

Brede waaier aan werkzaamheden

Het asfalt werd volledig heraangelegd omdat zowel de onder- als de toplaag aan vervanging toe waren. Maar dit werk was niet het enige dat Hoogmartens heeft uitgevoerd in de stoeterij. Er werden eveneens extra parkeerplaatsen aangelegd. Verder werden afwateringswerken uitgevoerd: het plaatsen van leidingen, goten en kolken. Tot slot plaatsten de allgrounders van Hoogmartens ook een nieuwe mestsilo met keerwanden. Kortom, een reeks van uiteenlopende werkzaamheden die elk een aparte aanpak en expertise vergen. Tim Hendrix toont zich zeer tevreden over het geleverde werk.

Tim Hendrix: “Hoogmartens had eerder al werken uitgevoerd bij Carpe Diem, een andere stal hier in de omgeving. Ze hadden daar goed werk geleverd, vandaar onze keuze om ook met hen in zee te gaan. Zij hebben hier binnen een kort tijdsbestek moeten werken, maar dat is prima gelopen. Bij de start van de werken waren wij met 20 van onze paarden in Spanje. Hierdoor kon men hier in principe beter doorwerken. Maar toen brak de coronacrisis uit en moesten wij in allerijl terugkeren naar Nederland. De werken waren hier nog volop aan de gang en dat zorgde wel voor wat praktische problemen. Maar niets onoverkomelijks. Door terug hier te zijn, hebben we last minute bovendien nog wat dingen kunnen wijzigen. De puntjes op de i, zeg maar, die even zorgvuldig werden uitgevoerd als de rest van het werk.”

 

De realisaties bij Stal Hendrix zijn andermaal een mooi voorbeeld van de veelzijdigheid van Hoogmartens. Wij hebben ons kunnen tonen als ervaren wegenbouwers, die niet enkel uitvoeren wat de klant vraagt, maar ook constructief met hem meedenken. Daarnaast hebben we hier onze expertise inzake de aanleg van bedrijfssites kunnen demonstreren.

CONTACT

Heeft u een vraag voor Hoogmartens?