11 november 2020

Landgraaf Rotonde Einsteinstraat

Gezien de grote drukte op de betreffende kruising Einsteinstraat-Minckelerstraat, waar uit alle richtingen veel verkeer kwam in verband met het aanwezige industriegebied en de aanwezigheid van de zeer druk bezochte Cranenbroek-winkel, bestond de wens vanuit de gemeente Landgaaf om de verkeersafwikkeling te verbeteren middels de aanleg van een rotonde. In eerste instantie opteerde de gemeente voor een ‘gewone’ rotonde van asfalt, maar de mensen binnen Hoogmartens vonden vanwege de hoge belasting een betonnen exemplaar een betere oplossing. En van die beslissing heeft men na een jaar nog geen spijt gehad.

Gemeente Landgraaf  ‘Rob Smolenaers’

,,Het is een van de zwaarder belaste rotondes in de gemeente. De verkeersafwikkeling is aanzienlijk verbeterd en de hoop is natuurlijk dat de levensduur van beton leidt tot minder onderhoud en dus ook minder overlast in de toekomst.”

,,Het knappe is tevens dat ondanks alle aanpassing de planning geen vertraging heeft opgelopen. De bedoeling was dat de rotonde voor Kerst af zou zijn, en dat is gelukt. Buiten dat was Hoogmartens de laagste inschrijver en daarom kregen ze in eerste instantie ook de opdracht. Bij een volgend project van een dergelijke aanleg zal men zeker weer worden uitgenodigd. Niet alle bedrijven in deze tak van sport kunnen alle oplossingen aanbieden. Hoogmartens wel, omdat zij een zeer veelzijdig bedrijf zijn, dat heeft deze opdracht wel bewezen. Het meedenken van de mensen binnen het bedrijf heeft uiteindelijk tot deze oplossing geleid. Hoogmartens heeft een mooi stukje werk afgeleverd.”

CONTACT

Heeft u een vraag voor Hoogmartens?