10 juni 2021

“Meer dan 40 jaar ervaring in de asfalt”

 Jo Dassen, meer dan 40 jaar ervaring in de asfalt !

“Ik zit al veertig jaar in de asfaltbranche, waarvan de laatste zes jaar bij Hoogmartens. Ik ben als regioleider Zuid verantwoordelijk voor de hele operatie asfalt, beton en oppervlakbehandelingen. Dat is iets anders dan in andere takken binnen het bedrijf. Vanaf het allereerste klantcontact tot aan de facturatie en alles daartussen in, doe ik nog zelf, of gebeurt onder mijn supervisie. Dat maakt het werk heel afwisselend. Ik ben buiten, dan weer binnen. We werken in heel Nederland van Amsterdam tot Zeeland en Groningen tot Limburg. Het is nooit saai!”

“Toen Hoogmartens  ook in Nederland aan de weg wilde timmeren, hebben ze mij gevraagd om voor hen te komen werken. Ik kende Stefan Hoogmartens al een hele tijd, vanuit vroegere werkzaamheden waarin je elkaar toch tegenkomt. Hoogmartens was al een bekend bedrijf in België, maar ook de Nederlandse tak is onder leiding van Juul Ramaekers inmiddels hard aan het groeien. Ik ben trots dat ik daaraan mag bijdragen en hoop dat nog een tijdje te kunnen doen.” 

Frans Bastin, eigenaar van Bastin Pallets
“Jo heeft bij ons twee projecten gerealiseerd en heeft dat heel correct en keurig gedaan. Na een brand op ons terrein moest er 10.000 m2 asfalt opnieuw worden voorzien van een toplaag. En in Heerlen heeft Jo geholpen het terrein uit te breiden met nog eens 4500 m2. Wat ik erg fijn vond, is dat bij Jo de planning helemaal klopte. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Maar 06.30 uur, was ook echt 06.30 uur. En donderdag was ook donderdag en niet maandag.”

“Mijn afdeling wordt voornamelijk ingeschakeld als aannemers geen eigen asfalt, beton of oppervlakbehandeling afdelingen hebben. Dan komen we in actie. Het voordeel is dat we bij Hoogmartens alle disciplines in huis hebben. Het is een kleine wereld waarin iedereen elkaar kent. Ik kom nu nog vaak dezelfde mensen tegen als vroeger. Daarom is een goed contact met iedereen belangrijk.”

Dennis van Wiefferen, Vakantiepark Leukermeer

“Korte lijntjes, snelle reacties en actief meedenken, zo zou ik Jo willen typeren. Er moest op ons park een nagestrooide slijtlaag(oppervlakbehandeling) worden aangebracht die schitterend in de omgeving van ons park past. Ook moesten alle toegangswegen van nieuw asfalt worden voorzien. Dat is eerst tien maanden blijven liggen omdat we het niet tijdens het seizoen wilden doen, en hebben toen opnieuw contact gezocht. We hadden al eerder met Hoogmartens gewerkt en zullen dat ook in de toekomst doen. Het volgende project staat alweer klaar. Uiteindelijk hadden we een idee, en zijn we op advies van Jo, die de kaders goed en helder stelde, toch op iets anders overgegaan maar tot een schitterend eindresultaat gekomen.”

“Er is wel het nodige veranderd ten opzichte van vroeger. Destijds schreef je een calculatie bij wijze van spreken op een bierviltje. Tegenwoordig maken we de calculaties via de computer, hierin zijn dan de laatste grondstofprijzen verwerkt waardoor we een “ Up to Date” calculatie kunnen aanbieden aan onze potentiele opdrachtgevers. In de techniek is overigens niet zo gek veel veranderd, bij Hoogmartens zorgen we wel dat ons machinepark voldoet aan de laatste eisen”.

“We hebben niet alleen grote projecten met gemeenten en provinciën, maar ook bij zelfstandige bedrijven (B2B) hebben we regelmatig leuke opdrachten. Dat vergt een iets andere aanpak. Vaak is er bij de B2B direct contact met de eigenaar/opdrachtgever waarbij vaak niet de alle knowhow voor handen is, hier kan ik dan, met mijn lange ervaring, de juiste ideeën/oplossingen aanbieden om het gewenste resultaat te behalen wat de opdrachtgever in gedachten heeft passend binnen zijn budget.

Goede communicatie is daarin belangrijk. De klant moet het vertrouwen hebben dat de werkzaamheden in goede handen zijn, dus een volledige ontzorging. Dan word je ook weer teruggevraagd. Daar ligt voor mij altijd de uitdaging.” Wanneer er wijzigingen in het plan zijn kunnen we onze werkzaamheden snel en adequaat aanpassen, met onze eigen ploegen en machines staan we voor een totaalaanpak.

Niet voor niets noemen wij ons “allgrounders”

CONTACT

Heeft u een vraag voor Hoogmartens?