4 februari 2021

“Zoveel ervaring, maar toch hebben we nog alles te bewijzen”

Juul Ramaekers:  “In Nederland zijn we een “nieuwe naam”. Een bedrijf dat nog alles te bewijzen heeft. Wat we in België hebben neergezet, dat telt niet mee. Maar voor mij is het vreemd om ons als nieuw te zien. Zeker omdat er zoveel ervaring in ons team zit. De hele Nederlandse ploeg heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend in deze sector. En met de steun van onze Belgische afdeling hebben we nog meer knowhow in huis. Ik ben zelf ook groot geworden in deze branche. Het is geweldig dat ik hier als “kartrekker” de lijnen mag uitzetten.”

“We kunnen gaan roepen dat we de beste zijn. Maar daar geloof ik niet in, ik hou meer van een rustige aanpak met een goed en persoonlijk contact. Niet alleen met onze opdrachtgevers, maar ook met onze eigen mensen. Waar ik ook in geloof is dat onze projecten moeten spreken. We moeten laten zien tot wat we in staat zijn. Geen woorden, maar daden. Een beetje zoals mijn club Feyenoord (lacht). ”

“Eens dat ik dat vertrouwen heb, wil ik het koste wat kost waarmaken. Met het eindresultaat waar onze opdrachtgever tevreden over is en wij trots op kunnen zijn. Ik ben alleen trots als alles klopt. Wij moeten meer dan goed werk afleveren, het gaat ook over coördinatie en communicatie. Met opdrachtgever én buurtbewoner. Dat word vaak over het hoofd gezien. Natuurlijk gebeurt op een groot project wel eens iets onverwachts. Natuurlijk is er af en toe een probleem. Aan ons als aannemer daar correct mee om te gaan. En dat duidelijk te communiceren.”

“We beginnen langzaam onze eigen plek te krijgen binnen de Infra, doordat we alle disciplines “in-house” hebben en dankzij onze ervaring, eigen ploegen en eigen machines, hebben we zeker iets meer te bieden” Er zijn niet veel bedrijven die dat allemaal in eigen huis hebben. Maar in tegenstelling tot de grote spelers, heeft u bij ons wel dat persoonlijk contact. Dat is iets wat ik zelf belangrijk vind: de klik moet er zijn. Daarna volgt het vertrouwen.”

 

CONTACT

Heeft u een vraag voor Hoogmartens?